Vanliga frågor och svar
Nedan listar vi de vanligaste frågorna som vi brukar få. Hittar du inte det du söker är du mer än välkommen att kontakta oss.

Vad kan man söka för?
Stiftelsens syfte är att främja forskning och utbildning i belysningsteknik. Det betyder att stiftelsen kan stödja projekt som bidrar till ökad kompetens och kunskap inom belysning och ljus.
Hur mycket kan man söka?
Stiftelsen har inga givna beloppsgränser utan storleken på bidragen avgörs i varje enskilt fall utifrån projektens karaktär.
Varför kan man få avslag?
Stiftelsen beviljar medel till projekt som kan bidra till Stiftelsens syfte som är att främja utbildning och forskning inom området belysningsteknik. Stiftelsen fördelar sina begränsade tillgångar bland de inkomna ansökningarna för att på bästa sätt uppnå detta mål.
Ska man söka som enskild person eller organisation?
Både enskilda personer och organisationer kan söka medel hos stiftelsen.
Kan man få bidrag för produktutveckling?
Stiftelsen stödjer inte företag i dess produktutveckling eller produktion.
Är stipendier skattepliktiga?
Om ett stipendium är skattepliktigt beror på den sökandes ekonomiska situation. Vi hänvisar till Skattemyndigheten eller annan ekonomisk rådgivare.
Stiftelsen är inte momspliktig så ansökan avser belopp inklusive moms.
När kan man söka?
Stiftelsen tar emot ansökningar under två perioder per år. Beslutsmöten hålls i maj och i november. Sista ansökningsdatum inför vårmötet är 15 april och sista ansökningsdatum inför höstmötet är 15 oktober.
Kan man skriva ansökningar på andra språk än svenska?
Stiftelsen tar emot och behandlar ansökningar på engelska men föredrar svenska.